Allianz-Tiriac a lansat luni un produs de asigurari cu componenta investitionala, EuroMax, iar directorul executiv al diviziei de viata si sanatate al asiguratorului, citat de NewsIn, a anuntat ca se asteapta la castiguri de minim 2,25 milioane euro din vanzarea acestor polite in acest an. Euro Max este o polita de asigurare cu prima unica, a carei valoare minima este de 2.000 euro.

"Ne asteptam ca EuroMax sa fie foarte bine primit pe piata romaneasca. Pana la sfarsitul anului, ne-am propus sa vindem cel putin 750 de polite EuroMax, nivelul minim estimat al primelor subscrise in contul acestora fiind de 2,25 milioane euro", a declarat, luni, directorul executiv responsabil de divizia de asigurari de viata si sanatate al companiei, Masoud Noormohammadian.

Potrivit NewsIn, Euro Max este o polita de asigurare cu prima unica, care nu include posibilitatea platilor de prime suplimentare, moneda politei fiind euro. Valoarea minima a primei unice, ca si a oricarei prime suplimentare, este de 2.000 euro, iar limita maxima a depunerilor ce pot fi realizate in contul unei aceleiasi polite cu un singur asigurat este de 100.000 euro.

Anul trecut, Allianz-Tiriac Asigurari a afisat venituri din prime subscrise de 371 milioane euro, in crestere cu 17% fata de anul anterior, in special ca urmare a avansului cu 42% a segmentului de asigurari de bunuri si cladiri.

Allianz-Tiriac estimeaza afaceri de 410 milioane euro in acest an

Potrivit directorului general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, citat de NewsIn, compania tinteste o valoare a primelor brute subscrise de circa 410 milioane euro in acest an, in crestere cu 10,5% fata de anul anterior si atingerea unui profit net cel putin egal cu cel afisat in 2007.

Allianz-tiriac a afisat afaceri de 380,4 milioane lei in primul trimestru din acest an, in crestere cu 8,7% fata de acelasi interval din 2007, din care 355 milioane lei au venit din asigurarile generale si 25,4 milioane lei din asigurari de viata, calculate potrivit standardelor romanesti de contabilitate.

Pierderi de 50-80 milioane euro pentru asiguratorii din Romania in 2007

Conform estimarilor directorului Allianz-Tiriac, piata romaneasca a asigurarilor a afisat o pierdere neta cuprinsa intre 50 si 80 milioane euro anul trecut, ca urmare a cresterii daunalitatii pe segmentul asigurarile auto si a riscurilor financiare, precum asigurarile de credite.

"Sunt estimari personale pe baza nivelului de prima inregistrat de companiile concurente", a mentionat Constantinescu, citat de NewsIn.