Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a AG2R Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, a anuntat luni comisia. AG2R Fond de Pensii este al patrulea administrator de pensii private, care a decis retragerea de pe piata, inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, dupa Marfin, Zepter si MKB Romexterra.

AG2R Fond de Pensii a atras 1.127 de participanti la fondul de pensii administrat (Alfa).

Compania va trebui sa informeze participantii fondului cu privire la modificarile survenite, la etapele procedurale si la toate drepturile de care pot beneficia. Conform procedurii, participantii vor fi repartizati de catre CSSPP, in mod egal, la celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata. Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

Pana acum, patru companii de administrare din sistemul Pilonului II au hotarat retragerea de pe piata inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, respectiv Marfin, Zepter, MKB Romexterra si AG2R, iar numarul participantilor la aceste fonduri (4.854) reprezinta 0,1% din numarul total de 4.156.316 de aderenti la sistemul Pilonului II.

AG2R Fond de Pensii a luat fiinta in urma unui parteneriat intre Asociatia Franceza de Mutualitate AG2R, Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa si Uniunea Nationala a Industriasilor din Romania (UGIR 1903). CNS Cartel Alfa si UGIR 1903 detin cate 3% din capitalul social al AG2R Fond de Pensii.

AG2R a fost creata in Franta in 1951 de catre angajatori si salariati pentru a activa pe segmentul pensiilor complementare obligatorii, iar in prezent are aproape 5000 de salariati , cinci milioane de participanti si administreaza active de 12 miliarde de euro.