ING Fond de Pensii a anuntat luni lansarea serviciului online My ING, care ofera participantilor la propriul fond de pensii obligatorii administrate privat acces nelimitat la conturile lor, prin folosirea unui nume de utilizator, a unei parole si a unui cod de securitate, potrivit unui comunicat de presa al companiei. In prima parte, portalul se adreseaza doar participantilor la Pilonul II, urmand ca pana la sfarsitul anului serviciul sa se adreseze tuturor clientilor de pensii private, pensii facultative si asigurari de viata.

Serviciul, care poate fi accesat la adresa www.mying.ro, vine in contextul inceperii procesului de colectare a contributiilor destinate fondurilor de pensii private obligatorii.

“Pe langa responsabilitatea pe care ne-am asumat-o de a administra contributiile participantilor la fondurile de pensii private, la fel de important este sa le oferim posibilitatea de a avea acces rapid, in orice moment, la situatia contului lor”, spune Bram Boon, director al Consiliului de Administratie ING Fond de Pensii.

Conform informatiilor companiei, intr-o prima faza, clientii vor putea accesa informatii generale despre contractele lor de pensii private incheiate la ING, statusul contributiilor, valoarea contului, numarul si valoarea unitatii de fond, datele personale. Ulterior, la sfarsitul lunii iunie, portalul My ING va pune la dispozitie informatii mai detaliate, iar clientii vor putea efectua si operatiuni complexe, precum verificarea unor plati intr-o anumita perioada de timp, modificarea datelor de contact, tiparirea situatiilor financiare.

Din cei 4,15 milioane participanti la pilonul II, al pensiilor obligatorii administrate privat, ING Fond de Pensii are cei mai multi participanti, detinand o cota de piata de 33,2%. Compania este urmata de Allianz-tiriac Pensii Private, cu o cota de piata de 25,6% si de Generali Fond de Pensii, cu o cota de piata de 9,37%.