Raiffeisen Asset Management a obtinut autorizarea fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare, acesta fiind al optulea fond activ pe piata pensiilor private facultative, a anuntat joi Raiffeisen. In perioada urmatoare, arbitrul pensiilor private (CSSPP) va autoriza fondul de pensii facultative Concordia Moderat, dupa ce a avizat prospectul fondului, anunta NewsIn, citand datele autoritatii.

Raiffeisen Acumulare are un nivel de risc moderat. Potrivit datelor Raiffeisen, structura portofoliului pe termen lung a fondului presupune investirea preponderenta in titluri de stat (aproximativ 60%) si obligatiuni tranzactionate la bursa (aproximativ 10%). In scopul cresterii randamentului, circa 25% din active sunt investite in actiuni. Depozitarul fondului este Bancpost, iar auditul este realizat de KPMG.

Fondul Concordia Moderat va fi administrat de Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative. Acesta este al noualea fond de pensii facultative (pilonul III) dupa Raiffeisen Acumulare, ING Clasic, ING Optim, AZT Moderato, AZT Vivace, Pensia Mea, BCR Prudent si OTP Strateg.

Grupul Raiffeisen are in Romania peste 2,2 milioane de clienti persoane fizice, 120.000 IMM-uri si circa 5.000 de companii medii si mari.

Potrivit datelor Raiffeisen, Raiffeisen Asset Management este al treilea administrator de fonduri deschise de investitii din Romania, conform datelor oficiale de la sfirsitul lunii mai 2008, cu o cota de piata de peste 12,5% si active administrate de circa 35 milioane euro.

La inceputul acestei luni, presedintele CSSPP, Mircea Oancea, a declarat, citat de NewsIn, ca pana la sfarsitul acestui an vor fi active inca patru fonduri de pensii facultative, urmand ca numarul acestora sa ajunga la 11.

Datele CSSPParata ca la sfarsitul lunii mai, valoarea activelor nete ale fondurilor de pensii facultative a depasit 34,5 milioane lei, iar numarul participantilor la cele sapte fonduri de pe piata depasise 87.000 de persoane.