Grupul ING a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit inainte de taxe de trei milioane euro din activitatile de asigurari din Romania, in scadere cu 25% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului financiar prezentat miercuri de grupul olandez. In trimestrul doi al acestui an, ING a obtinut la nivel de grup un profit net de 1,92 miliarde euro, in scadere cu 25% fata de trimestrul similar din 2007, dar peste asteptarile din piata, potrivit Reuters.

Conform datelor grupului ING, valoarea primelor brute din primele sase luni din activitatile de asigurari din Romania a urcat cu 4% pana la 74 milioane euro, insa profitul inainte de taxe a scazut cu 25%, pana la trei milioane euro. Fata de primul trimestru din acest an, valoarea primelor brute subscrise de ING in Romania a stagnat la nivelul de 37 milioane euro in trimestrul doi, iar profitul inainte de taxe a urcat de la un milion euro la doua milioane euro.

La nivel de grup, potrivit Reuters, ING a inregistrat, in trimestrul doi al acestui an, un profit de 1,92 miliarde euro, in scadere cu 25% fata de perioada similara din 2007, pe fondul crizei creditelor ipotecare cu grad mare de risc (subprime) declansata anul trecut, insa peste asteptarile analistilor, care estimasera in medie un profit de 1,52 miliarde euro.

Conform Reuters, rezultatele ING au fost mai putin afectate de criza creditelor comparativ cu rezultatele altor companii rivale, precum grupul olandezo-belgian Fortis, care s-a confruntat cu o injumatatire a profitului net aferent perioadei mentionate. Si actiunile ING stau mai bine decat cele ale altor grupuri financiare europene, inregistrand pana acum o scadere de 16%, in conditiile in care indicele bancar european, DJ Stoxx, a scazut cu 28%.