Cornelia Coman a fost numita in functia de director general al ING Asigurari de Viata Romania, preluarea efectiva a mandatului urmand sa aiba loc pe 1 octombrie 2008, a anuntat luni asiguratorul. In prezent, Cornelia Coman ocupa functia de director general interimar, inlocuindu-l la conducerea companiei pe Bram Boon, care a fost numit director general al ING Asigurari de Viata in Grecia.

Cornelia Aurelia Coman, 33 de ani, si-a inceput cariera in cadrul ING in 1999, ca actuar. In 2002, a fost promovata actuar sef, iar la scurt timp a fost numita Director Management Actuarial & Investitii. Din 2006 si pana in prezent, Coman ocupa pozitia de director general adjunct al ING Asigurari de Viata Romania, preluand si responsabilitati comerciale, respectiv dezvoltarea parteneriatelor cu banci si brokeri.

Cornelia Coman mai este in prezent membru al Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii, pozitie pe care va continua sa o ocupe si dupa aceasta numire ca director general al ING Asigurari de Viata.

Structura de management a ING pe segmentul de pensii private a fost completata de curand si prin numirea Emiliei Bunea, care va prelua functia de director general al ING Fond de Pensii, in urma obtinerii tuturor avizelor necesare.

In primele sase luni ale acestui an, ING si-a mentinut pozitia de lider pe piata asigurarilor de viata din Romania, cu prime brute subscrise de peste 273 milioane lei si o cota estimata de piata de 32,16%. Locul secund este ocupat de AIG Life cu prime brute subscrise de aproape 140 milioane lei si o cota de piata de 16,47%, in timp ce locul trei este detinut de BCR Asigurari de Viata cu prime brute subscrise de peste 63,2 milioane lei si o cota de piata de 7,44%.