Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a facut public registrul intermediarilor in asigurari si/sau in reasigurari, interfata prin care toti cei contactati de intermediari in asigurari pentru semnarea unei polite pot verifica existenta si mandatarea necesara acestora pentru aceasta activitate, a anuntat marti autoritatea. Interfata pentru public la acest Registru permite cautarea intermediarilor persoane fizice dupa nume si prenume, iar in cazul intermediarilor persoane juridice cautarea este posibila dupa denumire sau dupa codul unic de inregistrare in Registru.

Registrul, care poate fi consultat pe site-ul CSA, contine informatiile transmise de societatile si brokerii de asigurare autorizati de Comisie referitoare la agentii de asigurare (persoane fizice sau juridice); agentii de asigurare subordonati persoane juridice (institutiile de credit si institutiile financiare nebancare, care desfasoara activitate de bancassurance); subagentii de asigurare ai agentilor persoane juridice; personalul propriu al brokerilor de asigurare; asistentii in brokeraj ai brokerilor de asigurare.

„Recomandam tuturor persoanelor contactate de un intermediar in asigurari in vederea incheierii unei polite sa verifice existenta acestuia in Registru si daca este mandatat sa reprezinte societatea respectiva pentru produsul oferit”, a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei.

Oficialii autoritatii spun ca oricine interesat poate afla din registru pentru ce societate de asigurare sau broker, dupa caz, lucreaza un intermediar si care sunt clasele de asigurari pe care le poate practica. Autoritatea a mai anuntat ca brokerii de asigurare se inregistreaza intr-un Registru diferit, respectiv in cel al asiguratorilor si brokerilor de asigurare (disponibil, de asemenea, pe site-ul CSA).