AIG Life, divizia de asigurari de viata a AIG pe piata romaneasca, a tinut sa asigure joi cei peste un milion de clienti ai AIG Life, AIG Fond de Pensii si AIG Romania ca nu va exista niciun impact asupra politelor de asigurare sau asupra contractelor de pensii, in urma problemelor grupului, care a fost salvat recent de la faliment. AIG a facut o trecere in revista a situatiei financiare din Romania, asigurand asupra mentinerii planurilor de dezvoltare pe piata romaneasca si asupra faptului ca banii clientilor nu vor fi transferati in afara tarii.

"Banii clientilor sunt constituiti in rezerve reglementate de legislatia in vigoare in Romania. Acestea sunt investite in RON, moneda locala, nu pot fi transferate si nici nu se intentioneaza a fi transferate in afara tarii. Sunt investitii in instrumente fixe, in marea lor majoritate depozite la banci din Romania, obligatiuni si titluri emise de statul roman", se arata in comunicatul asiguratorului.

Grupul american AIG a fost salvat de Fed (sistemul bancilor centrale din SUA) de la faliment prin acordarea unui imprumut de 85 miliarde dolari in schimbul a 80% din pachetul de actiuni ale firmei.

Citeste in comunicat garantiile date de AIG pentru piata din Romania.