American International Group (AIG) asiguratorul salvat de la faliment de catre Rezerva Federala americana la inceputul acestei luni, intentioneaza sa-si vanda peste 15 divizii, pentru a plati imprumutul guvernamental de 85 miliarde dolari, potrivit Financial Times, citat de Reuters. Citand surse apropiate procesului, cotidianul scrie ca AIG ia in calcul vanzarea celor mai multe din operatiunile sale, mai putin divizia internationala de asigurari de viata precum si divizia de pensii din Statele Unite ale Americii.

Noua conducere a AIG, asiguratorul american recent nationalizat, s-a intalnit in New York duminica seara pentru a discuta posibilele vanzari de active, scrie Financial Times. AIG nu a fost disponibila imediat pentru comentarii.

Astfel, printre afacerile care ar putea fi vandute de catre AIG se numara divizia de leasing aeronautic International Lease Finance Corp, participatia de 59% din actiunile detinute in cadrul reasiguratorului Transatlantic Holdings precum si portofoliul de proprietati si divizia de investitii private.

Potrivit Financial Times, AIG este asistat in acest demers de catre o echipa condusa de Blackstone si JPMorgan Chase, fiind analizata o lista de 15-20 de mari operatiuni care ar putea fi vandute, insa pana acum nu au fost luate decizii finale.

AIG, asiguratorul cu cea mai mare valoare de piata din lume, are nevoie sa stranga rapid lichiditati pentru a rambursa imprumutul de 85 miliarde dolari primit din partea Fed in schimbul a 80% din pachetul de actiuni ale firmei, masura care a impiedicat falimentul companiei americane.