Allianz-Tiriac a inregistrat in primele noua luni ale acestui an venituri din prime brute subscrise de 1,03 miliarde lei, cu 13% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor asiguratorului. Dupa primele trei trimestre din acest an, profitul net al Allianz-Tiriac a crescut cu 14% fata de aceeasi perioada din 2007, pana la 22 milioane lei.

Pe segmentul de asigurari generale, Allianz a inregistrat in primele noua luni din acest an venituri din prime brute subscrise de 950 milioane lei, cu 103 milioane mai mult decat in perioada similara din 2007. Cresterea veniturilor din activitatea de asigurari generale a fost sustinuta, in principal, de evolutia pozitiva a vanzarilor de polite de asigurari de bunuri si cladiri, respectiv a celor auto.

Pe segmentul asigurarilor de viata, veniturile din prime brute subscrise au inregistrat o crestere de 23%, pana la 90 milioane lei. In perioada mentionata, Allianz-Tiriac a inregistrat un profit operational de 27,3 milioane lei, din care 21,2 milioane lei pe asigurari generale si 6,1 pe segmentul asigurarilor de viata.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), anul trecut, Allianz-Tiriac a fost cel mai mare asigurator din Romania, cu venituri din prime brute subscrise (generale si de viata) de peste 1,23 miliarde lei si o cota de piata de 17,2%.