Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat prospectul schemei de pensii facultative pentru fondul de pensii facultative Eureko-Confort, cu grad mediu de risc, potrivit unui comunicat al autoritatii. Cu acest fond, care este administrat de catre societatea de administrare a fondurilor de pensii Interamerican, numarul fondurilor de pensii facultative a ajuns la 10, dupa 18 luni de functionare a sistemului fondurilor de pensii facultative (pilonul III).

Aceste fonduri sunt administrate de catre opt companii autorizate. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii octombrie, in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 135.974 de participanti iar activele nete acumulate insumau aproape 65,8 milioane de lei.

La data mentionata, ING Optim, cu un activ net de 13,43 milioane lei, se mentinea pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 33.187 de participanti atrasi, in timp ce dupa criteriul activului net, lider al pietei ramanea BCR Prudent cu un activ net de 18,6 milioane lei, de la cei 31.922 de clienti ai sai.