Piata pensiilor private facultative a crescut la 10 fonduri de pensii

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 4 decembrie 2008, 14:02 Economie | Asigurari

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat prospectul schemei de pensii facultative pentru fondul de pensii facultative Eureko-Confort, cu grad mediu de risc, potrivit unui comunicat al autoritatii. Cu acest fond, care este administrat de catre societatea de administrare a fondurilor de pensii Interamerican, numarul fondurilor de pensii facultative a ajuns la 10, dupa 18 luni de functionare a sistemului fondurilor de pensii facultative (pilonul III).

Aceste fonduri sunt administrate de catre opt companii autorizate. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii octombrie, in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 135.974 de participanti iar activele nete acumulate insumau aproape 65,8 milioane de lei.

La data mentionata, ING Optim, cu un activ net de 13,43 milioane lei, se mentinea pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 33.187 de participanti atrasi, in timp ce dupa criteriul activului net, lider al pietei ramanea BCR Prudent cu un activ net de 18,6 milioane lei, de la cei 31.922 de clienti ai sai.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

252 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri