Noul sef al grupului AIG, Edward Liddy, a ajuns la concluzia ca planul asiguratorului de a vinde active pentru a achita imprumutul de 85 miliarde dolari acordat in septembrie de guvernul american pentru evitarea falimentului, nu va avea rezultatele dorite, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul. AIG se pregateste sa afisese o noua pierdere trimestriala record de 60 miliarde dolari.

AIG ar putea renunta la o parte din actiunile detinute in anumite operatiuni direct catre guvernul american in incercarea de a-si reduce datoria, au mai spus sursele.

American International Group (AIG) a pierdut 85% din valoarea de piata de cand noul director executiv al grupului, Edward Liddy, a anuntat in urma cu cinci luni ca se poate iesi din "incurcatura" in care grupul american a intrat. Valoarea ajutorului dat AIG de guvernul american a depasit intre timp 150 miliarde dolari, iar asiguratorul se pregateste sa anunte pentru trimestrul patru o noua pierdere record de 60 miliarde dolari.