Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat anul trecut un profit operational de 8,6 milioane lei pe segmentul de asigurari de viata, fata de o pierdere operationala de circa 100.000 lei in 2007, potrivit rezultatelor preliminare anuntate miercuri de asigurator. Veniturile Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari s-au majorat in 2008 cu 154 milioane de lei, depasind 1,3 miliarde lei, cu 12,4% mai mult decat in anul anterior, cota de piata in Romania ajungand la circa 16%.

Pe segmentul de asigurari generale, subscrierile realizate in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2008 au depasit 1,2 miliarde lei, cu 140 milioane mai mare decat in anul anterior. Profitul operational a crescut cu 8%, pana la 39 milioane de lei (fata de 36 milioane lei in 2007), ca urmare a imbunatatirii ratei daunei pe clasele de asigurari auto (casco si RCA obligatorie).

"Implementarea progresiva a programelor de segmentare a tarifelor de prime de asigurari auto pe baza profilului de risc a clientilor si a celor de administrare centralizata a daunelor au generat aceasta tendinta pozitiva a evolutiei daunalitatii portofoliului auto al Allianz-Tiriac, opusa tendintei de crestere a ratei daunei inregistrata la nivelul pietei asigurarilor generale, si in special auto", se arata in comunicatul Allianz.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a obtinut un profit operational de 8,6 milioane de lei, in conditiile in care veniturile din prime brute subscrise au inregistrat o crestere de peste 14%, de la 101,7 milioane lei in 2007, la 116,3 milioane de lei in anul 2008. In 2007, asiguratorul inregistrase o pierdere operationala de circa 100.000 lei din asigurari de viata.

1,05 miliarde lei: Valoarea activelor administrate din asigurari generale, de viata si pensii, in 2008

Allianz-Tiriac si-a consolidat anul trecut si pozitia pe piata pensiilor private. La sfarsitul anului trecut, numarul participantilor la fondul de pensii obligatorii administrate privat “AZT Viitorul tau” depasea pragul de un million - fiind inregistrate 1.032.708 persoane cu cel putin o contributie la acest fond, adica mai mult de 25% din numarul total de participanti la pilonul II. Pe segmentul pensiilor facultative, cele doua fonduri administrate de Allianz-tiriac – “AZT Moderato” si “AZT Vivace” – au atras aproape 28% din totalul participantilor la pilonul III, adica 41.591 persoane.

Valoarea totala a activelor aferente celor trei fonduri de pensii aflate in administrarea Allianz-Tiriac a ajuns la 216,1 milioane de lei la sfarsitul lui 2008. In total, activele in administrarea companiei la nivel consolidat (aferent activitatilor de asigurari generale, de viata si de pensii) au depasit pragul de un milliard de lei, ajungand la 1,05 miliarde. Din aceasta suma, activele fondurilor de pensii administrate de Allianz-Tiriac reprezentau 21%, in timp ce ponderile activelor aferente activitatilor de asigurari generale si de viata reprezentau 57%, respectiv 20%.