Compania austriaca de asigurari Vienna Insurance Group (VIG) a anuntat marti ca va reduce costurile cu cel putin 100 milioane euro (127 milioane dolari), acestea urmand sa fie implementate in mare parte anul acesta, relateaza Reuters, citata de NewsIn.

In acelasi timp, agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului a asiguratorului austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la "pozitiva" la "stabila" si a confirmat calificativul "A plus".

"Revizuirea perspectivei reflecta parerea ca actuala volatilitate din pietele financiare si degradarea mediului economic vor rezulta probabil intr-o crestere mai redusa si vor determina castiguri mai mici decat estimam anterior", a declarat Ralf Bender, analist in cadrul Standard & Poor's.

"Am confirmat ratingurile pentru ca suntem de parere ca tendinta de crestere a grupului se va mentine, desi la un ritm mai scazut, datorita cererii din ce in ce mai mari de asigurari in Europa Centrala si de Est, nivelului mare al subscrierilor, strategiei conservatoare de investitii, pozitiei foarte competitive si capitalizarii, ce protejeaza grupul de viitoare fluctuatii ale pietei", a adaugat acesta.

Standard & Poor's considera ca inrautatirea conditiilor din pietele economice si financiare ar putea diminua perspectivele de castiguri si primele din asigurari pe termen scurt si mediu, din cauza accentuarii volatilitatii performantelor inregistrate de investitii, declinului sectorului de asigurari de viata din Austria si cresterii mai lente in Europa Centrala si de Est.

Agentia ar putea revizui perspectiva ratingului la "pozitiva" in cazul stabilizarii conditiilor din pietele financiare si reducerii riscurilor de expunere a activelor Vienna Insurance Group.

Companiile detinute in Romania de VIG au inregistrat in 2008 o crestere cu 68% a volumului primelor subscrise, la 612,98 milioane euro, conform datelor preliminare, prezentate intr-un raport al VIG la sfarsitul lui ianuarie.

Grupul estimeaza un profit consolidat, inainte de taxe de aproximativ 540 milioane euro, pe intregul an 2008, in ciuda performantei slabe a pietelor financiare, din al patrulea trimestru al anului trecut.

In Romania, VIG controleaza Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom.