Consiliul Concurentei nu va interveni in cazul preluarii BT Aegon Fond de Pensii de catre Aegon Woningen Nova, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Desi aceasta preluare reprezinta o concentrare economica, s-a constatat faptul ca operatiunea nu cade sub incidenta Legii Concurentei intrucat nu indeplineste in mod cumulativ conditiile referitoare la valoarea pragului de minimis.

Potrivit dispozitiilor Legii Concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si nu exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Banca Transilvania a vandul la inceputul acestui an grupului olandez Aegon participatia de 50% detinuta la BT Aegon pentru aproximativ 11 milioane de euro. In urma acestei tranzactii, Aegon a devenit unic actionar al BT Aegon.

Banca Transilvania a decis sa-si vanda participatia la BT Aegon, ca parte a strategiei de alocare a resurselor si de concentrare a eforturilor sale de crestere in principalul sau domeniu de activitate, cel bancar.

Tranzactia este estimata sa se finalizeze in cel de-al doilea trimestru al anului.

Pe langa BT Aegon Fond de Pensii, Aegon Woningen Nova mai detine participatii si la compania Aegon Asigurari de Viata.