Groupama, al treilea mare asigurator din Romania, si-a lansat in aceasta saptamana filiala din Ungaria, devenind astfel a patra companie de asigurari generale si al cincilea jucator pe piata asigurarilor de viata pe piata locala, potrivit unui comunicat al asiguratorului. Lansarea vine la o luna de la deschiderea sucursalei din Slovacia. In Romania, Groupama detine Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, fiind al treilea mare asigurator dupa Vienna Insurance Group si Allianz.

Noua companie de asigurari din Ungaria, Groupama Garancia, este rezultatul achizitiei in februarie 2008 a OTP Garancia, una dintre companiile de asigurari de top din Ungaria, impreuna cu subsidiarele sale din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Anul trecut, Groupama Garancia a inregistrat venituri de 354,1 milioane euro si un profit net de 45,7 milioane euro. Compania are 1,33 milioane de clienti, o retea de 150 de agentii, 2.500 agenti de vanzari, 450 brokeri si sprijinul celor 400 de sucursale ale OTP Bank.

Lansarea din Ungaria urmeaza deschiderii filialei din Slovacia la inceputul lunii martie a acestui an. Noua companie din Slovacia, Groupama Poistovna este rezultatul achizitiei OTP Garancia si integrarii sale in structura Groupama. OTP Garancia are 140 angajati, cinci birouri in toate regiunile Slovaciei (Bratislava, Komarno, Lucenec, Trencin, Kosice) si 66 puncte de lucru.

In Romania, Groupama a inregistrat in 2008 prime brute subscrise totale de peste un miliard lei, din activitatea desfasurata de cele trei companii detinute pe piata locala, respectiv Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, in crestere cu 17,76% fata de valoarea cumulata a primelor inregistrate de cele trei companii in 2007 (852,2 milioane lei). Groupama detine in prezent locul trei pe piata locala a asigurarilor, dupa Vienna Insurance Group si Allianz.