Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a autorizat miercuri functionarea BRD Asigurari de Viata, numarul societatilor de asigurari autorizate din Romania ajungand in prezent la 45. Potrivit informatiilor Comisiei, inca o companie, respectiv Ergo Asigurari de Viata, a primit autorizatia de constituire, urmand ca, pentru autorizatia de functionare, sa inainteze documentatia specifica prevazuta de legislatia in vigoare.

“Aparitia de noi jucatori pe piata asigurarilor de viata reconfirma potentialul mare din Romania si, mai mult decat atat, in contextul economic actual nu face decat sa intareasca asteptarile noastre privind continuarea trendului ascendent al acestui segment”, a declarat Angela Toncescu, presedintele CSA.

Anul trecut, piata asigurarilor de viata a inregistrat prime brute subscrise de 1,79 miliarde lei. Primele trei pozitii in topul clasamentului companiilor de asigurari de viata au fost ocupate in 2008 de ING cu prime brute subscrise de 604,4 milioane lei (cota de piata de 33,61%), AIG cu prime brute subscrise de 286,04 milioane lei (cota de piata de 15,9%) si BCR Asigurari de Viata cu prime brute subscrise de 160,1 milioane lei (o cota de piata de 8,9%).