Asiguratorul britanic Prudential a renuntat la demersurile de a cumpara divizia asiatica a AIG, dupa ce grupul american de asigurari a refuzat sa reduca pretul convenit initial, potrivit AFP. Prudential arata intr-un comunicat ca "negociaza cu American International Group (AIG) pentru desfiintarea acordului de asociere cu AIA Group Limited".

Aceasta tranzactie a esuat dupa ce AIG a respins cererea Prudential de a reduce pretul de la 35,5 miliarde de dolari (29 miliarde de euro) la aproximativ 30 miliarde de dolari, dupa ce actionarii companiei britanice s-au aratat nemultumiti de acest pret.

"Din pacate, nu a fost posibil sa ajungem la un acord asa ca am decis ca este in interesul actionarilor nostri sa nu urmam aceasta oportunitate. Drept urmare, ne retragem din aceasta tranzactie", a declarat presedintele Prudential, Harvey McGrath.

In comunicat, Prudential mai arata ca va plati AIG penalitati pentru ruperea acordului in valoare de 152 milioane de lire sterline (183 milioane de euro) si taxe legale de 81 milioane de lire.

In cazul in care aceasta preluare s-ar fi realizat, Prudential ar fi devenit cel mai mare asigurator din afara Chinei, devansand Allianz si AXA.