ING Asigurari de Viata a inregistrat in priemele noua luni ale acestui an un profit brut de 46 milioane lei, in scadere cu 42,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor prezentate miercuri de asigurator. Oficialii companiei sustin ca rezultatul este "unul asumat, in linie cu cel bugetat", influentat de masuri precum "reducerea anumitor categorii de taxe la produsele unit-linked, dar si investitii in lansarea de noi produse si servicii".

Pe de alta parte, in primele noua luni din acest an, volumul primelor brute subscrise de ING a ajuns la valoarea de 404,42 milioane lei, in crestere cu 4,3% fata de aceeasi perioada din 2009.

  • Oficialii ING: Clientii au inceput sa aloce mai multi bani in asigurarile de viata

Reprezentantii ING Asigurari de Viata spun ca se remarca un semnal pozitiv in privinta resurselor financiare alocate de clientii care au incheiat o asigurare. Astfel, prima bruta medie pentru contractele subscrise in primele noua luni a crescut cu 20% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la valoare de 1.500 lei.

In portofoliul de contracte noi subscrise de la inceputul anului, asigurarile unit-linked, care ofera pe langa protectie financiara si posibilitatea de a realiza investitii, si-au mentinut o pondere importanta. Astfel numarul de contracte de acest tip incheiate in ianuarie-septembrie 2010 a crescut cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul total de contracte rascumparate si reziliate in ianuarie-septembrie 2010 a scazut cu 30% fata de intervalul similar din 2009.

  • Pe segmentul de pensii private obligatorii: Performanta medie anualizata a investitiilor fondului de pensii ING este peste medie

Pe segmentul de pensii private obligatorii, fondul de pensii administrat privat al ING detinea la sfarsitul lunii septembrie din acest an active nete de 1,52 miliarde lei, nivel aproape dublu comparativ cu finalul lunii septembrie 2009. Astfel, conform datelor CSSPP, cota de piata a ING Pensii dupa primele noua luni era de 39,18% din piata pensiilor private obligatorii.

La sfarsitul lui septembrie, conform datelor prezentate de asigurator, ING avea 1.648.570 clienti pe Pilonul II, dintre care 95,5% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem. In ultimul an, procentul de conturi goale inregistrat de ING a scazut continuu, de la 6,22% in septembrie 2009 la 4,5% in prezent.

"Performanta anualizata a investitiilor fondului de pensii obligatorii al ING de la lansare pana la 30 septembrie 2010 a fost de 18,27%, fata de 16,2% cat a fost randamentul mediu ponderat al tuturor fondurilor din Pilonul II in aceeasi perioada", a mai anuntat asiguratorul.

Pe segmentul de pensii private facultative, valoarea activelor aferente celor doua fonduri ING era de 132,8 milioane lei la 30 septembrie 2010, in crestere cu peste 82% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, potrivit CSSPP, la finele lunii septembrie 2010, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 44,6%.