Generali Asigurari si Ardaf vor fuziona, iar Generali Romania este numele noii companii care va rezulta si care va functiona pe piata cu doua marci independente, Generali si Ardaf, a anuntat vineri grupul Generali. Pastrarea ambelor branduri implica automat si mentinerea celor doua retele de vanzare, se mai arata in comunicat.

Marie Kovarova, CEO Generali AsigurariFoto: Generali Asigurari
  • "Fuziunea va crea o companie mai puternica, mai eficienta si mai performanta si va consolida prezenta strategica, pe termen lung, a Grupului Generali in Romania, in concordanta cu planurile actionarilor", a declarat Marie Kovarova, coordonator al operatiunilor Generali Group in Romania.  

Conform anuntului grupului, procedura juridica de fuziune implica absorbtia Generali Asigurari de catre Ardaf, optiune ce a rezultat din analiza preliminara derulata. Aceasta procedura, care este doar o formalitate tehnica, a fost determinata pe baza respectarii aspectelor legale, de reglementare, financiare si operationale ale fuziunii si nu va influenta forma noii entitati. Fara a afecta scopul si obiectivele planului de reorganizare, caile de derulare legala a fuziunii pot fi amendate pe parcurs, in functie de indicatiile si solicitarile venite din partea autoritatilor competente.

Data efectiva a fuziunii depinde in mod direct de indeplinirea tuturor cerintelor legale. Pana atunci, Generali Asigurari si Ardaf vor continua sa isi indeplineasca angajamentele curente si anterioare asumate fata de clienti si parteneri, sa vanda produse si sa emita polite in conditii normale, pana la momentul efectiv al fuziunii. Dupa fuziune, Generali Romania va prelua toate obligatiie fata de clientii celor doua companii.