BCR Asigurari VIG a inregistrat anul trecut un profit in valoare de 14,43 milioane lei (standarde IFRS), dupa ce cu un an in urma asiguratorul raportase o pierdere neta de 55,5 milioane lei. Rezultatul este pus pe seama cresterii eficientei si a unui control mai bun al costurilor. BCR Asigurari a mai anuntat luni ca anul trecut a inregistrat venituri din primele brute subscrise de peste 522 milioane lei, cu 9% sub rezultatul din 2009. Valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut de asigurator a scazut cu 7,9% pana la 357 milioane lei.

  • "Rezultatele financiare ale anului 2010 vin sa confirme deciziile strategice de reorientare a afacerilor initiate in anii precedenti si care acum isi dovedesc eficienta. Am reusit sa obtinem profit intr-un climat economic ostil; de asemenea ne-am mentinut volumul de business relativ constant, chiar daca piata asigurarilor a resimtit destul de puternic efectele crizei", a declarat Mihail Tecau, presedinte al directoratului BCR Asigurari.

Valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut de asigurator a scazut cu 7,9% si a fost in valoare de 357 milioane lei, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, in comparatie cu anul 2009. In anul 2010, BCR Asigurari VIG a achitat una dintre cele mai mari daune din piata asigurarilor din ultimii ani, in valoare de 11 milioane lei pentru o polita de asigurare tip property, a mai anuntat compania.