BCR Asigurari de Viata VIG a inregistrat anul trecut un profit brut de 18,72 milioane lei, in crestere cu 39,5% fata de anul anterior, a anuntat marti asiguratorul. In aceeasi perioada de referinta, valoarea primelor brute subscrise a crescut cu 20,5% pana la 307,3 milioane lei.

  • „Rezultatele consemnate la sfarsitul anului trecut ne inscriu pe trendul prognozat de dezvoltare a afacerilor, consolidandu-ne doua pozitii importante pe care le detinem pe piata asigurarilor dupa numai cinci ani de activitate: numarul unu pe bancassurance, gratie parteneriatului si colaborarii excelente cu BCR, si numarul doi in industria asigurarilor de viata", a declarat Florina Vizinteanu, presedinte directorat, BCR Asigurari de Viata.

In 2010, volumul de prime brute subscrise pe piata asigurarilor din Romania a depasit 8,3 miliarde lei, in scadere cu 5,7% fata de anul anterior, conform datelor CSA. Pe segmentul de asigurari de viata s-au subscris prime brute de peste 1,6 miliarde lei, in crestere cu 2,32%.