Piata asigurarilor de viata va creste in acest an cu pana la 5% comparativ cu anul trecut, in special ca urmare a aparitiei de produse si servicii adaptate la noile realitati economice, estimeaza Cornelia Coman, vicepresedintele Uniunii Nationale a Sociatatilor de Asigurare din Romania (UNSAR). Anul trecut piata totala de asigurari a scazut cu 5,7% pana la prime brute subscrise de 8,3 miliarde lei, insa segmentul de asigurari de viata a inregistrat o crestere cu 2,32% fata de 2009.

In 2010, volumul de prime brute subscrise pe piata asigurarilor a depasit 8,3 miliarde lei, in scadere cu 5,7% fata de anul anterior. Rezultatul a fost explicat de oficialii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor prin scaderea vanzarilor si a leasingului auto care au avut ca efect scaderea veniturilor din asigurarile auto, segment care genereaza peste 60% din totalul subscrierilor din piata asigurarilor din Romania.

Pe de alta parte, pe segmentul de asigurari de viata s-au subscris prime brute de peste 1,6 miliarde lei, in crestere cu 2,32% fata de anul 2009.