Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primele sase luni din acest an venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 460,3 milioane de lei, in scadere cu 15,2 % fata de subscrieri de 542,9 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti asiguratorul. Rezultatul inainte de impozitare indica un profit de 5,5 milioane lei, au mai precizat reprezentantii companiei de asigurari.

In prima jumatate a acestui an, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 410 milioane de lei, cu 17% mai putin decat in acelasi interval din 2010.

  • "Clasele de asigurari non-auto isi continua evolutia pozitiva, inregistrand, cumulat, o crestere de circa 5 procente, pana la un nivel semestrial al subscrierilor de 120 milioane de lei. Liniile auto sunt insa cele care, detinand cea mai ridicata pondere in portofoliu (chiar daca in scadere, de la 77% in S1 2010, la 71% in S1 2011), au determinat nu doar tendinta evolutiei afacerilor de asigurari generale ale companiei, ci si amplitudinea cu care s-a manifestat aceasta tendinta. Volumul subscrierilor semestriale de asigurari auto (Casco si RCA, cumulat) a scazut pana la valoarea de 290 milioane de lei (fata de 381 mil. lei in S1 2010), contractia venind, in exclusivitate, din doua surse: leasing si RCA", se arata in comunicatul Allianz-Tiriac Asigurari.

Activitatea de asigurari de viata a avut o evolutie pozitiva, primele brute subscrise evidentiind o crestere de 8%, de la 46,9 milioane de lei in primele sase luni din 2010, la 50,6 milioane de lei in primul semestru din 2011.

"Chiar daca, la o prima vedere, vestile nu tocmai bune referitoare la activitatea de asigurari auto par a arunca o umbra asupra rezultatelor noastre, o analiza mai detaliata evidentiaza faptul ca suntem pe drumul cel bun. Practic, toate liniile de business asupra carora am putut interveni in vederea imbunatatirii calitatii ofertei si pozitionarii pe piata au avut evolutii pozitive. Asigurarile de viata sunt pe plus, la fel si principalele clase de asigurari generale non-auto - property, raspundere civila generala, sanatate. Inclusiv pe Casco, portofoliul nostru non-leasing inregistreaza venituri in crestere", a declarat Rangam Bir, directorul general al asiguratorului.

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat anul trecut venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de peste 1,03 miliarde lei, in scadere cu circa 20% fata de anul 2009, conform cifrelor anuale preliminate dupa standardele internationale de contabilitate, prezentate de grupul Allianz. Asiguratorul a ramas insa pe "un teritoriu pozitiv" in privinta rezultatului operational, inregistrand in 2010 un profit operational de circa opt milioane de lei.