"Am regretat si regretam ca Guvernul nu a fost de acord sa declare o zi de doliu national in memoria lui Adrian Paunescu", a afirmat, luni, liderul social-democrat Victor Ponta. El a adaugat ca le-a solicitat "colegilor din Comisia de cultura din Senat" sa interpeleze conducerea TVR, dupa ce televiziunea publica "nu numai ca nu a transmis momentul inmormantarii lui Adrian Paunescu, ci dimpotriva, a angajat o emisiune de denigrare a acestuia".

Victor Ponta a catalogat atitudinea TVR in acest caz drept "un act de slugarnicie politica si un act antiromanesc" si a acuzat postul public de faptul ca ar fi devenit "strict televiziunea presedintelui tarii si a primului ministru".

Liderul PSD mai sustine ca, in ziua dezbaterii si votarii motiunii de cenzura in Parlament, TVR a transmis "doar discursurile primului ministru".

In ceea ce priveste Legea educatiei, Victor Ponta a afirmat ca "decizia Curtii Constitutionale ne ofera o oportunitate extraordinara. Saptamana aceasta, textul legii va fi analizat in Senat si poate fi adoptat saptamana viitoare, iar acest lucru poate duce la eliminarea greselilor din lege".

Sambata seara, scriitorul Andrei Cornea a fost invitatul emisiunii "Ultima editie" de la postul public de televiziune, pentru a vorbi despre disparitia lui Adrian Paunescu:

"Eu as vrea in primul rand sa spun ca mi s-a parut rusinos nu numai ce au facut televiziunile, dar si ceea ce se poate numi funeralii quasi-nationale, expunerea trupului la Ateneul roman. Acest om, totusi, apare in Raportul Tismaneanu, raportul de condamnare a comunismului, printre cei care au sustinut cel mai insistent regimul Ceausescu, declarat criminal si ilegitim. Ei, cum e posibil, un om care apare acolo, in raportul asumat de presedintele statului, sa fie expus la Ateneu?", a afirmat Andrei Cornea, in timpul emisiunii.

  • Reactia televiziunii publice: TVR nu poate interveni asupra libertatii de exprimare a invitatilor

"Referitor la declaratiile publicistului Andrei Cornea la emisiunea "Ultima ora", TVR, in calitate de televiziune publica are, in cadrul emisiunilor, invitati din diferite sectoare de activitate si cu puncte de vedere diferite, incurajand astfel pluralismul de idei. TVR nu poate interveni asupra libertatii de exprimare a invitatilor din cadrul emisiunilor", este reactia TVR in acest caz. (Citeste integral reactia TVR, in comunicatul atasat).