Morgan Stanley este banca de investitii aleasa pentru evaluarea beneficiilor procesului propus de fuziune Romtelecom - Cosmote si listare la bursa fata de celelalte optiuni posibile, a anuntat vineri Romtelecom. Banca a fost aleasa in urma procesului de selectie organizat de Romtelecom si a aprobarii rezultatului de catre Adunarea Generala a Actionarilor companiei.

Sediu RomtelecomFoto: AGERPRES

"Selectia s-a realizat pe baza acordului dintre accionarii Romtelecom, OTE si MCSI (n.a ministerul Comunicatiilor), din 1 iulie 2011, de a angaja consultanti pentru procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa sau orice alte optiuni posibile). Aceasta banca va incepe negocierea contractului aferent cu Romtelecom", se mai arata in anuntul operatorului.

Conform informatiilor companiei, in acest proces de selectie au fost invitate primele patru banci de investitii din topul mondial pentru astfel de servicii (JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs si Merrill Lynch Bank of America).

La inceputul lunii trecute, casa de avocatura Stoica si Asociatii a fost selectata pentru a oferi consultanta in procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa).

Dupa esecul vanzarii actiunilor catre OTE, autoritatile romane si oficialii greci au semnat la data de 1 iulie 2011 un acord prin care au stabilit un calendar comun pentru listarea pe bursa a Romtelecom care ar urma sa se realizeze in 12 luni, conform anuntului MCSI. Ramane de vazut daca listarea la bursa se va face inainte sau dupa fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote, cealalta companie detinuta in Romania de grupul elen OTE.

Analiza realizata de Morgan Stanley ar urma sa indice care ar fi cea mai buna solutie pentru actionari si va sta la baza deciziei finale.