Arbitrul telecom nu va percepe nici in acest an tariful de monitorizare datorat de operatorii de comunicatii

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 15 septembrie 2011, 13:20 Economie | Telecom

Catalin Marinescu, presedinte ANCOM
Foto: ANCOM
Autoritatea nationala de reglementare in comunicatii (ANCOM) a decis sa nu perceapa nici in acest an tariful anual de monitorizare datorat de catre toti operatorii de comunicatii electronice si servicii postale cu afaceri care depasesc 100.000 de euro anual, ca urmare a conditiilor economice dificile, a anuntat joi autoritatea. Piata de comunicatii electronice a atins anul trecut valoarea de 3,63 miliarde euro (15,30 miliarde lei), in scadere cu 6,6% fata de anul 2009, in timp ce piata serviciilor postale a atins valoarea de 0,35 miliarde euro (1,45 miliarde lei), in scadere cu 2,3% fata de anul anterior.

  • "Pentru ca veniturile operatorilor de comunicatii au scazut si in anul 2010 sub presiunea contextului economic dificil pe care il traverseaza tara noastra, ANCOM a decis ca nici in acest an sa nu perceapa tariful de monitorizare datorat de operatori. Prin aceasta masura, ca si prin decizia de a reduce cu 15% tariful pentru utilizarea spectrului radio, ANCOM vine in sprijinul furnizorilor de comunicatii, care se confrunta, pentru al doilea an consecutiv, cu scaderi ale veniturilor", a declarat Catalin Marinescu, presedintele autoritatii.

In 2010, din totalul de 15,30 miliarde lei - venituri inregistrate din retele si servicii de comunicatii electronice, cea mai mare scadere a fost inregistrata de veniturile din furnizarea de servicii de telefonie la puncte fixe (-12,4%), urmata de veniturile din furnizarea de servicii de comunicatii electronice prin intermediul unor retele publice mobile terestre (-11,4%) si de veniturile din furnizarea de servicii de linii inchiriate (-10,7%).

Fluctuatii negative ale veniturilor s-au inregistrat si pe segmentul serviciilor de acces la internet (-5,6%) si in zona serviciilor de transmisiuni de date (-2,3%), in timp ce veniturile din furnizarea de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale au crescut cu 0,9%, iar cele din furnizarea de retele publice fixe (venituri din interconectare si acces la bucla locala) au crescut cu 9,7%.

In anul 2010, veniturile din furnizarea de retele si servicii de telefonie fixa au atins valoarea de 2,61 miliarde lei, cele din retele si servicii de telefonie mobila 8,63 miliarde lei, veniturile din furnizarea de servicii de acces la Internet au ajuns la 1,32 miliarde lei, iar cele din furnizarea de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale au insumat 1,59 miliarde lei.

Peste jumatate (50,7%) din totalul veniturilor din retele si servicii de telefonie fixa in anul 2010 provine din furnizarea de servicii de telefonie la puncte fixe persoanelor fizice, in timp ce 25,6% au fost venituri realizate din furnizarea de servicii de telefonie la puncte fixe persoanelor juridice, iar restul de 23,6% a fost realizat din furnizarea de retele publice fixe (la nivel de gros).

Si in domeniul telefoniei mobile, veniturile din servicii furnizate pe baza de abonamente pentru persoane fizice detine cea mai mare pondere (30,6%), urmate de veniturile din serviciile furnizate pe baza de abonamente pentru persoane juridice (25,1%), de veniturile din furnizarea de retele publice mobile terestre (la nivel de gros, 23%) si de veniturile din servicii furnizate pe baza de cartele preplatite (21,3%).


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

475 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    si taxa? (Joi, 15 septembrie 2011, 14:35)

    johngood [utilizator]

    cat era taxa de s-a renuntat asa usor la ea?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version