Nokia a anuntat marti ca a inceput sa vanda terminalul N9, noul vârf de gamă al seriei sale de telefoane inteligente, bazat pe sistemul de operare MeeGo. N9, primul telefon touchscreen din lume care renuntă cu totul la butoane pentru controlul interfetei, este disponibil in doua variante, cu 16GB sau 64Gb spatiu de stocare, iar pretul de retail recomandat de producatorul finlandez este de circa 480 euro si respectiv 560 euro inainte de taxe si subventiile operatorilor. In comunicatul oficial, Nokia mai spune ca plecand de la acest pret recomandat, disponibilitatea si preturile vor varia de la tara la tara si de la un operator la altul, fara a da mai multe detalii.

Nokia N9Foto: Nokia.com

Telefonul foloseste un display tactil AMOLED de 3,9 inci, iar navigarea prin meniuri se va face prin simple miscări ale degetului, multumită versiunii 1.2 a sistemului MeeGo, care a primit un face-lift semnificativ. Sistemul de operare oferă utilizatorilor posibilitatea de a rula mai multe aplicatii simultan si include un browser de ultimă generatie, capabil să ruleze continut HTML 5 fără nici o problemă.

Mai multe detalii tehnice despre acest terminal citeste pe StyleReport.ro.

UPDATEOficialii Nokia Romania au precizat pentru HotNews.ro ca terminalul va fi disponibil pe piata locala incepand cu luna noiembrie din acest an.