Samsung Electronics intentioneaza sa solicite in Paris (Franta) si Milano (Italia) ordine preliminare de interdictie impotriva vanzarii modelului Apple iPhone 4S pe pietele respective, pe motivul incalcarii a doua brevete ce privesc tehnologia de telecomunicatii wireless a anuntat miercuri producatorul sud-coreean. Mai mult, Samsung anunta ca are in plan cererea unor interdictii preliminare in alte tari dupa evaluarea situatiei. Anuntul vine la o zi dupa prezentarea oficiala de catre Apple a celei mai avansate versiuni a terminalului iPhone de pana acum.

iPhone 4SFoto: Apple
  • "Cererile de interzicere preliminara din Franta si Italia fac referire la doua incalcari de patente ce privesc tehnologia de telecomunicatii wireless, anume standardele Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) pentru handset-urile mobile 3G. Tehnologia violata este esentiala pentru functionarea optima a retelelor si dispozitivelor telecom, iar Samsung considera ca incalcarea acesteia de catre Apple este prea grava si ca vanzarea lui iPhone 4S ar trebui interzisa", sustin oficialii Samsung.

Legislatia din Franta si Italia permite unei companii sa obtina interzicerea vanzarilor unui anumit produs chiar inainte de a incepe sa fie vandut in piata, a precizat pentru ReutersJames Chung, purtatorul de cuvant al Samsung.

Samsung a devenit cel mai puternic rival al Apple pe segmentul de telefoane inteligente si tablete PC si cele doua companii se judeca pe tema incalcarii unor tehnologii brevetate in mai multe tari. Din aprilie si pana in prezent cele doua companii s-au dat in judecata in 10 tari, la mijloc fiind peste 20 de procese, noteaza Reuters.

Actiunea Samsung vine si dupa ce marti Apple a refuzat o propunere a Samsung de a face schimbarile necesare la tableta Galaxy 10.1 astfel incat sa o poata lansa in Australia.

Apple a declansat o batalie la nivel mondial impotriva Samsung, iar vanzarile tabletei 10.1 au fost suspendate in mai multe piete, insa nicaieri interdictia nu a fost mai dura ca in Australia unde tableta trebuia lansata intai pe 11 august si apoi pe 30 septembrie, dar disputa din instanta a amanat data si pe mai departe.

Apple a prezentat marti cea mai avansata versiunea a terminalului iPhone, iPhone 4S. Acesta beneficiaza de acelasi procesor folosit in cazul iPad 2, un A5 dual core, care ofera o capacitate de calcul de doua ori mai mare decat cea in cazul lui iPhone 4 si o putere de procesare grafica de 7 ori mai rapida. Una dintre cele mai importante noutatati o reprezinta Siri, sistemul de control cu ajutorul vocii.

Apple va pastra pe piata trei modele de iPhone: 3GS, care va fi gratuit la abonament, 4, care va costa 99$ si 4S, care va costa 199$ cu abonament pentru varianta de 16GB si 299$ pentru varianta de 32GB - preturile sunt valabile pentru SUA, preturile pentru Europa nu au fost comunicate;

Data de lansare in Romania nu a fost anuntata, dar telefonul va fi disponibil in SUA si in aproape toata Uniunea Europeana pana pe 28 octombrie.

Citeste pe StyleReport.ro si: iPhone 4S, cel mai avansat telefon Apple de pana acum