Milioane de utilizatori ai telefoanelor inteligente BlackBerry produse de Research in Motion (RIM) nu au mai putut luni accesa serviciile de browsing pe internet, trimitere de e-mail-uri si mesagerie instant, in urma unei defectiuni produse la serverele dintr-un centru de date din Marea Britanie, care deserveau clientii din aceste zone, transmite BBC.

BlackBerry Torch 9860Foto: RIM

Defectiunea pare sa se fi produs in cadrul centrului de date Slough din Marea Britanie, iar sucursala BlackBerry din Marea Britanie a confirmat ca exista probleme si ca s-a declansat o investigatie in acest sens. Compania a anuntat ca lucreaza la rezolvarea unei probleme care in prezent afecteaza cativa utilizatori BlackBerry din Europa, Orientul Mijlociu si Africa".

Operatorii de telefonie mobila au indicat faptul ca sursa problemelor o reprezinta RIM, noteza FoxNews.

"Exista o problema cu serviciile BlackBerry in prezent", a declarat T-Mobile UK, iar Vodafone Egypt a informat ca RIM este sursa intreruperii serviciilor BlackBerry.

UPDATEBBC: Dupa 20 de ore de intrerupere, serviciile BlackBerry pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa au redevenit functionale, pretinde RIM.