Reteaua de date si serviciile de numere scurte si SMS-uri ale Orange Romania intampina in prezent probleme la nivel national, iar problemele ar urma sa fie rezolvate pana in jurul orei 19.00, au precizat pentru HotNews.ro reprezentanti de la serviciul cu clientii din cadrul Orange Romania. Este afectata atat reteaua 2G cat si cea 3G atat pentru clientii persoane fizice cat si juridice, au mentionat acestia.

In jurul orelor 18.00 mai multi cititori HotNews.ro dar si membrii redactiei au semnalat probleme in functionarea serviciilor de internet, numere scurte si transmiterea de SMS-uri in reteaua Orange Romania.

UPDATE 1 Tot mai multi cititori HotNews.ro semnaleaza ca problemele s-au remediat si ca pot utiliza serviciile. In prezent se pot transmite SMS-uri si reteaua de date functioneaza.

UPDATE 2Declaratie oficiala a Orange Romania:

"Un incident in reteaua Orange a determinat aparitia unor disfunctionalitati ale serviciului de date mobile afectand o parte din clientii nostri, in special din zona de sud a tarii. Echipa de ingineri a Orange Romania a identificat si izolat problema, remediind situatia in cel mai scurt timp posibil, 1 ora si 20 minute. Mentionam ca serviciile de voce si SMS au functionat in parametri normali."