Samsung Electronics a anuntat marti ca, de la lansarea telefonului inteligent Galaxy S in vara anului trecut si pana in prezent, a vandut un numar record de 30 de milioane de unitati, din care peste 10 milioane de terminale Galaxy SII (cea mai avansata generatie a acestui smartphone). Anuntul vine la o zi dupa ce Apple a anuntat ca a vandut un numar record de peste 4 milioane de unitati din noua generatie iPhone, iPhone 4S, la doar trei zile de la lansarea acestui produs.

Samsung Galaxy S IIFoto: Hotnews
  • "Galaxy S II a stabilit un nou record pentru Samsung, generand vanzari de peste 10 milioane de unitati la nivel global - mai rapide decat orice alt dispozitiv Samsung de pana acum. (...) Lansat in 2010 (n.a in luna iunie), Samsung Galaxy S a atins aproape 20 de milioane de unitati vandute, ceea ce il face cel mai bine vandut dispozitiv mobil din portofoliul Samsung de pana acum, reprezentand un alt record, atat al companiei, cat si al pietei de telefoane mobile", a anuntat marti producatorul sud-coreean.

Luni, Apple a anuntat ca la trei zile de la lansarea noii generatii a smartphone-ului iPhone, iPhone 4S, a inregistrat peste 4 milioane de unitati vandute.

iPhone 4S, cea mai recenta generatie iPhone a Apple, se vinde de vineri in magazine din SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Japonia si Marea Britanie. Apple a anuntat luni ca telefonul va fi disponibil in alte 22 de tari incepand cu data de 28 octombrie (Romania nu se afla printre acestea) si in alte 70 de tari pana la sfarsitul acestui an.