Reprezentantii furnizorului chinez de echipamente telecom, Huawei, au anuntat marti ca intentioneaza sa inaugureze in Romania in luna februarie a anului viitor, cel de-al 4-lea centru de suport global pentru servicii, primele trei centre fiind localizate in China, India si Mexic, a informat ministerul Comunicatiilor. Vlad Doicaru, director in cadrul Huawei Romania, a precizat luna trecuta pentru HotNews.ro ca in acest centru vor fi angajati circa 1100 de noi angajati pana in 2014.

Anuntul de marti al Huawei a fost facut la capatul unei intalniri a ministrului roman al comunicatiilor cu delegatia bancii China Development Bank, reprezentata prin Wang Gefan, Director general al Departamentului de Cooperare globala si Wang Tianwen, Comisar pentru Romania alaturi de oficialii companiei Huawei Romania, Jeff Wang, Director general si Vlad Doicaru, Director divizia Enterprise pentru Romania si Moldova.

Un alt furnizor de echipamente telecom din China, ZTE Corporation, si-a anuntat intentia de a deschide o fabrica de asamblare de telefoane inteligente si echipamente de receptie TV in Romania, tot in prima jumatate a anului 2012.

Fabrica ZTE va avea pana intr-o suta de angajati, iar salariul net va incepe de la 1700 de lei, conform declaratiilor oficialilor ZTE Romania.