Posta Romana a reintrat pe profit in luna august din acest an, cu un rezultat de aproape 600.000 de lei, gratie implementarii unor masuri de optimizare a cheltuielilor, in special a celor cu serviciile prestate de terti, a anuntat miercuri compania la care statul este actionar majoritar. "Potrivit analizelor financiare, trendul este ascendent pentru lunile următoare" a mai mentionat compania fara a da alte detalii. Datele de la Ministerul de Finante arata ca anul trecut Posta a avut o cifra de afaceri de peste 1,37 miliarde lei (peste 327 milioane de euro) si o pierdere neta de peste 121 de milioane de lei. Compania nu a mai inregistrat profit net la sfarsit de an din 2008, cand a obtinut un rezultat net de 32.793 de lei la afaceri de peste 1,4 miliarde de lei.

Sigla Posta RomanaFoto: Posta Romana
  • "Reintrarea pe profit a companiei se datoreaza, in primul rand, implementarii unei serii de masuri interne de eficientizare a activitatii si optimizare a cheltuielilor, in special a celor cu serviciile prestate de terti, precum si dezvoltarea de proiecte pentru cresterea veniturilor companiei. Mai exact, este vorba despre reducerea cheltuielilor cu 441 milioane euro prin rezilierea si suspendarea unor contracte nesustenabile si reorganizarea retelei postale interne - la inceputul lunii octombrie reteaua postala inregistra un numar de 5.846 subunitati postale ca urmare a deciziei de comasare - la care se adauga implementarea unui nou model de business", se arata in comunicatul Postei Romane.

Daniel Neagoe, directorul general al Postei, sustine ca rezultatul se datoreaza masurilor de restructurare intreprinse in acest an, printre care reorganizarea retelei postale si reducerea posturilor de conducere, precum si lansarea de noi linii de business.

Posta Romana nu a mai inregistrat profit net la sfarsit de an din anul 2008, cand a obtinut un profit net de 32.793 de lei la o cifra de afaceri de peste 1,4 miliarde de lei. In 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1,43 miliarde lei si o pierdere neta de peste 180 milioane lei.

Societate comerciala cu capital majoritar de stat, Posta Romana are ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor - MCSI- (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni).