Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila din tara in functie de numarul de clienti, a anuntat joi ca va lansa, in urmatoarele saptamani, in premiera pe piata locala, noul smartphone produs de Samsung, Galaxy Nexus, pe care ruleaza cea mai noua versiune a sistemului de operare Android de la Google, cunoscuta sub numele Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Nu au fost oferite detalii legate de pret.

Google Galaxy NexusFoto: Google

Anuntul operatorului din Romania vine la o zi dupa ce Google a prezentat acest telefon inteligent, despre care a zis ca va fi disponibil global incepand cu luna viitoare, la un pret care nu a fost comunicat.

Noua versiune a sistemului de operare Android este prima destinata atat tabletelor, cat si telefoanelor inteligente si include o serie de noi functii. Una dintre acestea este Face Unlock, un sistem care deblocheaza telefonul prin recunoasterea faciala a utilizatorului. Galaxy Nexus (si celelalte telefoane care vor folosi Android 4.0) va folosi camera frontala pentru a identifica posesorul telefonului.

Citeste mai multe detalii pe StyleReport.ro si Google Galaxy Nexus: ecran HD AMOLED si Android 4.0

iPhone 4S

iPhone 4S

Foto: Apple

UPDATE Surse din piata au precizat pentru HotNews.ro ca Vodafone va aduce si noul iPhone 4S al Apple "in curand" in Romania.

Marti, 18 octombrie, Panos Makris, directorul comercial al Cosmote Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca "din informatiile pe care le avem in acest moment de la producator (n.a Apple) vom lansa terminalul iPhone 4S pana la finalul acestui an".

Vineri, 14 octombrie, in ziua in care noul produs Apple a inceput sa fie vandut in mai multe tari, surse din piata au precizat pentru HotNews.ro ca Orange va aduce acest terminal in Romania pana la sfarsitul acestui an.