Producatorul chinez de echipamente telecom Huawei, activ pe piata din Romania din 2004 cu terminale OEM (produse dupa specificatii pentru operatorii de telefonie), a inceput anul trecut sa vanda telefoane 2G sub brand propriu si vrea sa-si extinda acest portofoliu cu telefoane inteligente (smartphone-uri) si o tableta PC la preturi intre 100 de euro si 400 de euro, in lunile urmatoare, au anuntat joi oficialii Huawei Romania. Anders Lindquist, managerul de marketing al Huawei pe aceasta regiune, a precizat ca daca operatorii din Romania vor vrea sa introduca tehnologia LTE anul viitor, producatorul pregateste un smartphone LTE care va fi introdus in Europa pana la mijlocul lui 2012.

Tableta PC HuaweiFoto: Hotnews
  • "Suntem in Romania din 2004, ne-am ocupat doar de terminale OEM sub brandul operatorilor pana anul trecut, cand ne-am lansat cu brandul propriu si in prezent vindem 10 modele 2G sub brand propriu. Estimam ca pana la sfarsitul anului vom detine in Romania o cota de piata de 6%", a declarat joi Sorina Macarescu, marketing manager la Huawei Romania.

Producatorul chinez si-a lansat joi in Romania noua gama de smartphone-uri care cuprinde cinci modele Honor, Vision, Sonic, X3 si Boulder, pe care ruleaza sistemul de operare Android al Google. Terminalul Vision pe care ruleaza sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread ofera printre altele posibilitatea conectarii la Huawei Cloud, un spatiu de stocare 'in the cloud' pentru dispozitive mobile, cu o capacitate de pana la 160 GB.

Tableta MediaPad dispune de sistemul de operare Android 3.2 Honeycomb, are un procesor dual core 1.2 GHz Qualcomm si ofera conectivitate la Internet atat prin tehnologiile HSPA+ cat si prin WiFi. Tableta permite inregistrare video Full HD, masoara 10,5 mm grosime si cantareste 390 de grame. Pretul acesteia va fi sub 400 de euro, au spus oficialii Huawei Romania.

Citeste comunicatul integral al Huwaei pe WebPr.ro.

Toate aceste terminale vor avea preturi cuprinse intre 100 euro si 400 euro si vor incepe sa fie vandute in piata in lunile urmatoare.

Sorina Macarescu a precizat ca trei smartphone-uri Huawei vor incepe sa fie vandute in perioada sarbatorilor, deci pana la sfarsitul acestui an.

Prezent la eveniment, Anders Lindquist, managerul de marketing al Huawei pe aceasta regiune, si-a exprimat increderea ca operatorii din Romania vor imbratisa tehnologia LTE anul viitor si a anuntat ca "pana la mijlocul anului viitor vom lansa un telefon care suporta tehnologia LTE in Europa".

  • "Nu este inca finalizat, este planuit sa apara la jumatatea anului viitor, insa in Europa. In Romania depinde de fiecare operator ce decizie ia in privinta tehnologiei LTE. In Moldova spre exemplu, serviciile LTE s-au lansat anul acesta, a spus Sorina Macarescu.

LTE (Long Term Evolution) este o tehnologie mobila ce permite viteze de transfer de date de pana la 100 Mbps. In Romania, Orange a testat tehnologia LTE inca de anul trecut printr-o retea experimentala construita in Bucuresti, iar Alcatel-Lucent si Nokia Siemens Networks au produs deja solutii LTE.