Samsung a devenit trimestrul trecut cel mai mare vanzator de smartphone-uri, livrand aproape 28 de milioane de unitati, in timp ce Apple a fost pe locul secund, cu peste 17 milioane, arata datele companiei de cercetare Strategy Analytics. Nokia s-a clasat pe locul trei, insa cota de piata i s-a injumatatit in numai un an.

Per total s-au vandut 117 milioane de telefoane inteligente trimestrul trecut, mult peste cele 81 milioane vandute in T3 2010. Samsung a vandut 27,8 milioane, de aproape patru ori mai mult fata de T3 2010, in timp ce Apple si-a gasit 17,1 milioane de clienti, fata de 14,1 milioane in perioada similara din 2010. Nokia s-a clasat pe locul trei, insa livrarile au scazut mult, de la peste 26 milioane telefoane cu sistem de operare, la sub 17 milioane.

Strategy Analytics explica evolutiile prin faptul ca Samsung a lansat produse elegante cu Android si are o distributie foarte buna. La Apple multi potentiali clienti asteptau iPhone 4S, astfel ca si-au amanat achizitiile, in timp ce Nokia este in declin iar trecerea de la Symbian la Windows Phone nu este deloc usoara. Cele trei companii au peste 52% din piata totala a smartphone-urilor.

Incluzand si telefoanele simple, fara sistem de operare, cei de la Strategy Analytics spun ca s-au vandut 390 milioane unitati intre iulie si septembrie. Nokia a trecut de 100 milioane, Samsung a depasit 80 milioane, iar LG, 21 milioane.