Posta Romana a inregistrat in trimestrul trei din acest an (iulie-septembrie) un profit de 472.000 lei, comparativ cu o pierdere de 21,6 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti compania la care statul este actionar majoritar. Posta Romana, o companie cu peste 33.000 de angajati si aflata in proces de restructurare, se afla la a doua luna consecutiva in care a reintrat pe profit, dupa ce in luna august raportase un profit de 600.000 de lei. Compania nu a mai inregistrat profit net de la sfarsitul anului 2008.

Angajati Posta RomanaFoto: AGERPRES

Oficialii Postei Romane nu au facut publice rezultatele financiare din luna septembrie, ci doar acest rezultat trimestrial. Anterior, Posta anuntase insa ca luna august a fost prima luna din acest an in care s-a reintrat pe profit.

  • "Rezultatele economice demonstreaza faptul ca ne aflam pe drumul cel bun. Suntem constienti ca mai avem mult de munca, mai avem etape de parcurs pentru eficientizarea si flexibilizarea companiei si consolidarea pozitiei noastre pe pietele pe care actionam. Vom continua proiectul de restructurare, dublat de strategia de atragere de noi surse de venituri, pentru rentabilizarea companiei si cresterea profitabilitatii", a declarat Dumitru Daniel Neagoe, presedinte-director General al Postei Romane.

Posta Romana este compania cu cel mai mare numar de angajati din Romania (peste 33.000 de angajati), cu cea mai mare retea fizica de distributie (peste 5000 de puncte de lucru si 16.000 de puncte de acces fara personal) si contribuie la bugetul de stat cu circa 400 de milioane de lei anual, se mai arata in comunicatul companiei.

Saptamana trecuta, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca a informat reprezentantii FMI si UE ca, incepand cu luna decembrie, se va demara procesul de identificare al unui investitor strategic care sa participe la majorarea capitalului social al Postei Romane (detinand pana la 33% procente).

Datele de la Ministerul de Finante arata ca anul trecut Posta a avut o cifra de afaceri de peste 1,37 miliarde lei (peste 327 milioane de euro) si o pierdere neta de peste 121 de milioane de lei. Compania nu a mai inregistrat profit net la sfarsit de an din 2008, cand a obtinut un rezultat net de 32.793 de lei la afaceri de peste 1,4 miliarde de lei.

Societate comerciala cu capital majoritar de stat, Posta Romana are ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor - MCSI- (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni).