Toti clientii Vodafone care au activat o optiune de Internet - abonati, utilizatori de cartele sau de alte servicii de date - au, incepand de miercuri, acces gratuit la internet, prin telefon, laptop sau tableta, a anuntat operatorul de telefonie mobila. Anuntul vine dupa ce doi alti mari operatori, RCS&RDS, luna trecuta, si mai apoi Orange, la inceputul acestei luni, au anuntat introducerea acestei facilitati la metroul din Bucuresti.

La metrouFoto: Hotnews

Clientii Vodafone care nu au activata o optiune de internet o pot face printr-un apel gratuit la *NET#, a precizat compania.

"Serviciile gratuite puse la dispozitie de Vodafone se bazeaza pe o solutie 3G/HSDPA care permite utilizatorilor accesul facil si rapid la Internetul mobil. Trecerea la o sesiune gratuita de browsing se face automat, fara a necesita modificarea setarilor de acces la Internet. Utilizatorii revin la o sesiune cu tarif normal de date, in apropierea iesirii din statiile de metrou", a mai precizat operatorul.

Anuntul vine dupa ce luna trecuta, RCS&RDS a comunicat ca pana la sfarsitul lunii noiembrie 2011 va acoperi in totalitate statiile de metrou cu semnal Wi-Fi prin reteaua proprie de hotspoturi, prin care orice utilizator (nu doar cei proprii) care detine un terminal Wi-Fi poate accesa gratuit internetul timp de o ora pe zi.

In plus, toti abonatii sai rezidentiali la serviciile de internet fix (Digi Net Fiberlink 1 si Digi Net Fiberlink 2, de 50 Mbps si 100 Mbps), precum si clientii business cu contracte de internet fix, Digi Net Corporate, dispun de conectare permanenta si gratuita la toate hotspot-urile Digi Wi-Fi si au trafic nelimitat inclus.

Miscarea a fost urmata la inceputul acestei luni de Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din tara. Compania a anuntat ca toti clientii proprii, atat cei cu abonamente cat si prepaid, pot accesa gratuit internetul la metrou, inclusiv in tuneluri, indiferent de tipul de conexiune (3G+, 3G sau EDGE). Oferta Orange este valabila pana la sfarsitul acestui an.

  • Vodafone se lauda cu cea mai buna retea de comunicatii mobile GSM/UMTS din Romania, pe baza masuratorilor unui auditor Communications

Tot miercuri, Vodafone a anuntat si rezultatele unui nou set de masuratori de catre auditorul independent P3 Communications, care ar reconfirma ca Vodafone a obtinut cele mai bune rezultate dintre toate retelele de comunicatii mobile GSM/UMTS din Romania, pe toti indicatorii masurati.

Campania de masuratori s-a derulat in perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2011, in Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Galati, Braila, Bacau, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Pitesti, Sibiu, Brasov si Ploiesti. Pentru mai multe detalii, vizitati http://www.p3-group.com/communications.

Metodologia, instrumentele, echipamentele, infrastructura masuratorilor, precum si zonele masurate au fost selectate exclusiv de catre P3 Communications.

Vodafone Romania sustine ca ofera cea mai extinsa acoperire pentru serviciile de Internet mobil de mare viteza, pentru 90% din populatia tarii si ca reteaua de date mobile acopera peste 12.000 de localitati din toata tara, permitand viteze de descarcare a datelor de pana la 21,6 Mbps.