Personalul Romtelecom s-a redus cu 1.758 de angajati in primele noua luni din acest an si noi reduceri de personal vor avea loc in ultimele luni ale acestui an ca urmare a programelor de eficientizare a activitatii derulate, se arata in raportul grupului elen de comunicatii OTE. La sfarsitul lunii septembrie din acest an, compania avea 7.421 de angajati, in scadere cu 19,3% fata de aceeasi perioada din 2010. La inceputul anului, Romtelecom a anuntat ca va disponibiliza intre 1.000 si 1.400 de angajati in acest an in urma unor proiecte care vizeaza reducerea costurilor si eficientizarea activitatii. Compania a demarat peste 20 de proiecte de transformare care se vor derula pana in 2013.

Veniturile Romtelecom au depasit 160,1 milioane euro in trimestrul trei din acest an, in scadere cu 11,8% fata de perioada similara din 2010. In primele noua luni ale acestui an, compania a obtinut venituri in valoare de peste 492,5 milioane euro, in scadere cu 9,9% fata de perioada similara a anului trecut.

  • Continua cresterea numarului de clienti la serviciile de internet si TV

Comparativ cu trimestrul anterior din acest an, veniturile companiei au scazut cu 3,6% in trimestrul trei al acestui an. Directorul executiv financiar al Romtelecom, Anastasios Tzoulas, sustine insa ca nivelul veniturilor ar fi fost la o valoare aproape similara cu cea din trimestrul doi din acest an daca nu ar fi existat o modificare a politicilor contabile.

  • "Situatia economica generala este incerta, operatorii de telecomunicatii reactionand prin oferte indraznete. Romtelecom a inregistrat o scadere in venituri de 3,6% in trimestrul 3 fata de trimestrul al doilea din 2011, in timp ce numarul de linii de voce a scazut cu numai 1% (1,23) in trimestrul 3 fata de cel anterior din 2011. Aceasta scadere a veniturilor a fost insa partial generata de o modificare a politicilor contabile de recunoastere a veniturilor anticipate si de o schimbare in politicile comerciale. Daca excludem acesti doi factori, veniturile similare au scazut cu 0,26%, rezultat aproape similiar cu cel din trimestrul anterior", a declarat Anastasios Tzoulas.

Numarul clientilor de telefonie fixa a scazut cu 4,5% in trimestrul trei din acest an comparativ cu aceeasi perioada din 2010, pana la un numar total de peste 2,57 milioane linii fixe. Pe de alta parte, compania a continuat sa creasca pe segmentele de internet si TV.

La sfarsitul lunii septembrie din acest an, Romtelecom avea peste 1,1 milioane de utilizatori de internet broadband, cu 16,8% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul clientilor la serviciile TV (DTH, IPTV si cablu) a depasit 1,2 milioane utilizatori, in crestere cu 20,4% fata de acelasi trimestru din 2010.