Dan Matei, un roman cu peste 10 ani de experienta in programare web, a ajuns in topul dezvoltatorilor de aplicatii din magazinul Nokia Store, cu 39 de aplicatii web publicate si cinci milioane de descarcari pana in prezent, a anuntat marti Nokia Romania. Nokia Store genereaza, in prezent, la nivel global, peste 10 milioane de descarcari pe zi iar un numar de 177 dezvoltatori de aplicatii prezenti in acest magazin au depasit 1 milion de descarcari.

Dan MateiFoto: Nokia Romania
  • "Nokia Store este o oportunitate de a transforma in venituri pasiunea pe care o am pentru programare. Este si un loc unde pot fi creativ, limitele fiind date doar de capacitatea mea de a ma gandi la un produs interesant. Timpul alocat crearii unei aplicatii depinde de complexitatea ei iar acesta poate dura de la 2 ore la o saptamana, veniturile generate de o aplicatie nu sunt intotdeauna direct proportionale cu timpul alocat acesteia", a declarat Dan Matei.

Conform informatiilor Nokia Romania, Dan Matei este dezvoltator din octombrie 2010, cand s-a inscris cu aplicatia Air Painter la concursul global Calling All Innovators. In prezent, acesta are un numar de 39 de aplicatii publicate in Nokia Store si cei mai multi fani in India. Este absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare - Calculatoare C4 si are peste 10 ani experienta in programare web (flash, html, javascript, css, php/mysql, asp/SQLserver).

Datele de pe site-ul dedicat dezvoltatorilor Nokia arata ca in topul dezvoltatorilor din regiunea EMEA mai sunt si alte nume din Romania, respectiv Matei Marius Alexandru si firma Intellsys SRL.

Nokia Store genereaza, in prezent, la nivel global, peste 10 milioane de descarcari pe zi iar un numar de 177 publisheri au depasit 1 milion de descarcari. Cele mai descarcate aplicatii in 2011 la nivel global au fost: Facebook Chat, eBuddy Messenger Free, WhatsApp Messenger, High Speed 3D Free si Skype. In Romania, cele mai descarcate aplicatii, in octombrie, au fost: Yahoo!_Msg_JAVA_APP, AdventureOfTed, Talking Cat Lite, Cars si Force_AD.

Smartphone-urile cele cele mai folosite, in 2011, pentru descarcarea de continut din Nokia Store au fost: Nokia N8 si Nokia 5800 XpressMusic.

Nokia Store este magazinul Nokia care ofera utilizatorilor continut mobil si aplicatii ale unora dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori si editori. La nivel global, posesorii de terminale Nokia, din peste 180 de tari au acces la Nokia Store de pe 154 de modele Nokia, in 32 de limbi. Nokia (Ovi) Store a fost lansat in luna mai 2009.