Nokia Siemens Networks (NSN), furnizorul de echipamente telecom format in joint-venture de Nokia si Siemens, intentioneaza sa reduca 17.000 de locuri de munca la nivel global pana la sfarsitul anului 2013, in incercarea de a realiza reduceri anuale de costuri si cheltuieli operationale de un miliard de euro, informeaza Bloomberg. Masura NSN, prezenta si in Romania, inseamna reducerea cu circa 22% a fortei totale de munca. Datele oficiale arata ca la 1 noiembrie, NSN avea circa 74.000 de angajati la nivel mondial. Contactata de HotNews.ro, Angela Haraga, director de tara NSN pentru Romania, a spus ca nu poate face momentan nici un comentariu pe marginea acestui anunt, si ca in Romania compania are in prezent 47 de angajati.

Nokia Siemens Networks (NSN), companie creata in aprilie 2007, pentru a concura cu Ericsson si producatorii chinezi, precum Huawei Technoogies, a ramas mult in urma si pana in prezent nu a reusit sa obtina profit decat intr-un singur trimestru, informeaza Bloomberg.

NSN intentioneaza sa se axeze in perioada urmatoare pe dezvoltarea infrastructurii pentru retelele de comunicatii mobile si servicii broadband, vrea sa-si simplifice structura oganizationala si sa reduca locuri de munca in contextul integrarii cu Motorola Solutions, companie rezultata din diviziunea Motorola, si achizitionata in acest an.

"Nokia Siemens nu a hotarat inca cate locuri de munca vor fi reduse in fiecare tara", a declarat Jozefa Terloo, purtatorul de cuvant al NSN.

"Negocierile cu sindicatele vor incepe imediat", a mai spus aceasta. Contactata de HotNews.ro, Angela Haraga, noul country manager NSN pentru Romania a precizat ca nu poate face momentan nici un comentariu legat de anuntul NSN. In Romania, compania are in prezent 47 de angajati.

Datele de la Ministerul de Finante arata ca Nokia Simens Networks Romania a inregistrat anul trecut afaceri de peste 27,8 milioane lei, in crestere cu 19,2% fata de anul 2009. Pe de alta parte, anul trecut, pierderea neta a NSN Romania s-a accentuat la peste 6,5 milioane lei fata de 5,1 milioane lei in 2009.