Carmil Maiorescu a devenit la sfarsitul anului trecut noul director coordonator operare si intretinere retea in Romtelecom, "dupa un proces de recrutare extensiv si riguros", acesta activand anterior pe o pozitie similara in cadrul Cosmote Romania, a anuntat marti cel mai mare operator local de telefonie fixa. Divizia condusa de Maiorescu opereaza in directia executiva operatiuni si tehnologie, condusa de Bob Konstantinidis, cel care raporteaza direct catre directorul executiv (CEO-ul) Romtelecom, Stefanos Theocharopoulos.

Carmil MaiorescuFoto: Romtelecom
  • "Cu peste 20 de ani experienta in industria de telecomunicatii, Carmil Maiorescu are o vasta experienta in administrarea si monitorizarea activitatilor din zona de Tehnologie si Operatiuni, ocupand de-a lungul timpului pozitii importante in cadrul mai multor companii de comunicatii, precum Cosmote sau Siemens, activand cu precadere in domeniul tehnic, dar si legat de perceptia clientilor asupra serviciilor oferite. In ultimii ani, domnia sa a activat in cadrul Cosmote Romania pe o pozitiie similara celei pentru care fost recrutat in Romtelecom (de Director Operare si Intretinere Retea sau Director executiv de operatiuni)", au comunicat pentru HotNews.ro oficialii Romtelecom.

Acesta nu mai lucreaza in Cosmote Romania, au subliniat reprezentantii Romtelecom.

Conform informatiilor companiei, "organizatia operare si intretinere retea este nou infiintata, fiind formata din mai multe functiuni anterior existente, in urma unei reorganizari a Directiei Executive Operatiuni si Tehnologie. Organizatia condusa de Maiorescu opereaza in Directia Executiva Operatiuni si Tehnologie, condusa de Bob Konstantinidis, Director Executiv Operatiuni si Tehnologie, care raporteaza catre CEO. Konstantinidis l-a inlocuit pe Wolfgang Breuer, care a parasit compania la finalul lunii iunie 2011, pentru noi oportunitati profesionale".

Ministerul Comunicatiilor a ales la sfarsitul lunii noiembrie 2011 firma PricewaterhouseCoopers Audit, in urma unei proceduri de achizitie, pentru a oferi asistenta juridica, tehnica si economica si sa apere interesele statului in procesul de analiza a scenariilor legate de listarea pachetului de actiuni pe care il detine la Romtelecom.

Actionarii Romtelecom sunt Hellenic Telecommunications Organization ('OTE') - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor - 45.99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom (DT) detine o participatie de 40% la compania OTE.

Dupa esecul vanzarii actiunilor catre OTE, autoritatile romane si oficialii greci au semnat la data de 1 iulie 2011 un acord prin care au stabilit un calendar comun pentru listarea pe bursa a Romtelecom care ar urma sa se realizeze in 12 luni, conform anuntului MCSI. Ramane de vazut daca listarea la bursa se va face inainte sau dupa fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote, cealalta companie detinuta in Romania de grupul elen OTE.

Romtelecom a fost desemnata de cei doi actionari sa se ocupe de procedurile privind tot acest proces.

In luna august a anului trecut, Romtelecom a angajat o societate de avocatura, Stoica si Asociatii pentru a oferi consultanta juridica in procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa).

In luna septembrie 2011, Morgan Stanley a fost selectata drept banca de investitii care sa evalueze beneficiile acestui proces. Raportul de evaluare al acestei banci ar fi trebuit sa fie finalizat in decembrie 2011.