Sefii si totodata co-fondatorii Research in Motion, producatorul telefoanelor Blackberry, au anuntat ca renunta la functii si predau stafeta directorului operational al companiei, admitand ca este nevoie de o strategie noua care sa readuca pe linia de plutire compania canadiana. RIM a pierdut 75% din valoare in ultimul an, a avut probleme tehnice grave si a pierdut cota de piata in lupta cu Apple, Google si altii.

Mike Lazaridis si Jim Balsillie, cei care au fondat RIM in 1984 si care acum erau co-presedinti ai companiei, au comunicat ca renunta la functie si predau stafeta lui Thorsten Heins care era director operational pana acum.

"Vine o vreme in procesul de crestere a oricarei companii de succes cand fondatorii isi dau seama ca este nevoie sa predea stafeta unor conducatori noi", a spus Mike Lazaridis intr-o conferinta tinuta in Waterloo, Canada. "Jim si cu mine ne-am dus la board-ul de conducere si am spus ca acel moment a venit", mai spune el.

"Ca la orice companie care creste extrem de repde, cum a fost cazul nostru, au intervenit inevitabile probleme. Am invatat din aceste provocari si cred ca vom deveni o companie mai puternica", spune noul sef Heins care e de cinci ani la RIM, a lucrat inainte si la Siemens, iar din vara lui 2011 este director operational.

RIM a castigat de partea sa zeci de milioane de useri prin smartphone-urile sale dedicate oamenilor de afaceri, insa in ultimii patru - cinci ani a pierdut masiv teren in lupta cu Apple si Google. Au venit apoi gravele probleme tehnice din octombrie 2011 cand serviciile companiei au fost inactive mai multe zile, iar vanzarile tabletei Playbook au fost sub asteptari, terminalul avand parte si de cronici negative.

Compania a pierdut in ultimele 11 luni circa 75% din valoarea de piata si era nevoie de o schimbare de strategie, noteaza BBC.