Visa va incepe discutiile cu bancile din Romania pentru a introduce, posibil chiar din acest an, platile la comercianti prin telefoanele mobile inteligente (smartphone), a declarat directorul general pe Romania Visa Europe, Catalin Cretu, informeaza Mediafax. La inceputul acestei luni, Visa a anuntat certificarea smartphone-urilor de la Samsung Electronics, LG Electronics, Research In Motion (RIM), dotate cu tehnologia Near Field Communication (NFC), pentru utilizare cu aplicatia Visa payWave de plati contactless la comercianti.

  • "Vom incerca sa introducem primele plati cu telefonul mobil chiar din acest an, daca nu cel tarziu anul viitor. Este dificil de estimat, pentru ca in Romania si platile contactless sunt la inceput", a spus Catalin Cretu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, serviciul va fi disponibil pentru toti clientii care detin un card, indiferent de sigla sub care acesta este emis.

La inceputul acestei luni, Visa a anuntat certificarea smartphone-urilor de la Samsung Electronics, LG Electronics, Research In Motion (RIM), dotate cu tehnologia Near Field Communication (NFC), pentru utilizare cu aplicatia Visa payWave de plati contactless la comercianti.

Conform comunicatului Visa, modelele testate, disponibile pentru lansarea comerciala, sunt Samsung Galaxy SII, LG Optimus NET NFC, BlackBerry Bold 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry Curve 9360 si BlackBerry Curve 9380.

Noile telefoane certificate de Visa au incorporata aplicatia Visa payWave pe un card SIM securizat si tehnologia NFC, standardul de comunicatie la distanta mica, care permite telefoanelor mobile sa transmita in siguranta informatiile de plata catre terminalul de plati contactless.

Certificarea acestor smartphone-uri, a mai precizat Visa, pregateste terenul pentru incheierea unor parteneriate intre producatorii de telefoane mobile, operatorii de telefonie mobila, retaileri si institutiile financiare, in scopul introducerii pe scara larga a platilor prin telefonul mobil.