Nokia a raportat pierderi de 1,16 miliarde de euro pentru anul trecut, comparativ cu un profit de 1,1 miliarde de euro in anul anterior, rezultat puternic influentat de o pierdere de 1,1 miliarde de euro inregistrata in trimestrul al patrulea la divizia care produce hartile Nokia instalate pe terminalele mobile, informeaza Mediafax. Nokia a anuntat ca a vandut in ultimul trimestru al anului trecut mai multe smartphone-uri decat anticipau analistii, iar actiunile grupului au urcat pe bursa cu pana la 7%, sustinute de aceasta informatie.

In trimestrul mentionat, Nokia a vandut 19,6 milioane de smartphone-uri, in timp ce analistii anticipau 18,5 milioane unitati. Apple a comercializat in acelasi interval 37 de milioane de iPhone-uri, transmite Bloomberg, citata de Mediafax.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, spera ca grupul sa poata vinde smartphone-uri bazate pe platforma Windows a Microsoft destul de repede pentru a compensa retragerea gamei de telefoane cu sistem Symbian.

Linia de smartphone-uri Lumia a fost lansata in noiembrie in Europa si este extinsa treptat catre piete precum India sau China, scrie Bloomberg.

Nokia l-a nominalizat joi pe fondatorul si presedintele companiei de software F-Secure Oyj, Risto Siilasmaa, pentru postul de presedinte, acesta urmand sa-i succeada lui Jorma Ollila.