Samsung a raportat un profit operational record de 4,7 miliarde dolari in ultimele trei luni ale anului trecut, pe fondul succesului vanzarilor de smartphone-uri, informeaza Reuters. Samsung nu a oferit cifre legate de vanzarile de telefoane, insa potrivit estimarilor firmei de cercetare Strategy Analytics, Apple ar fi reusit sa revina pe prima pozitie in topul producatorilor cu cele mai multe vanzari de smartphone-uri in ultimul trimestru din 2011, cu 37,04 milioane de terminale iPhone vandute, comparativ cu 36,5 milioane de smartphone-uri Galaxy ale Samsung. La nivelul anului 2011, Samsung a vandut cele mai multe smartphone-uri - un numar record de 300 de milioane de unitati, subliniaza Bloomberg.

Cine a vandut cele mai multe smartphone-uri in 2011Foto: Strategy Analytics

Conform estimarilor firmei de cercetare Strategy Analytics, Samsung ar fi vandut 36,5 milioane smartphone-uri in perioada octombrie-decembrie 2011, pe locul doi dupa Apple care a anuntat oficial ca a vandut 37,04 milioane de unitati iPhone. Pe locul al treilea s-a situat Nokia cu 19,6 milioane de telefoane tip smartphone, in perioada mentionata.

Conform estimarilor aceleiasi firme, in trimestrul trei din 2011, Samsung ar fi devenit cel mai mare vanzator de smartphone-uri, livrand aproape 28 de milioane de unitati, in timp ce Apple a fost pe locul secund, cu peste 17 milioane unitati vandute.

In portofoliul Samsung, telefoanele inteligente reprezinta aproximativ 40% din totalul vanzarilor de telefoane. Bloomberg subliniaza insa pe baza acelorasi date al Strategy Analytics faptul ca, la nivelul intregului an, Samsung a vandut cele mai multe telefoane inteligente la nivel mondial, respectiv un numar record de 300 de milioane de unitati, gratie succesului liniei Galaxy.