Samsung a devenit anul trecut numarul unu mondial la livrarile de smartphone-uri, cu 94 de milioane de unitati, Apple fiind foarte aproape in clasamentul volumelor, trecand de 93 milioane, arata cele mai noi date IDC. HTC si-a dublat vanzarile, iar RIM a avansat foarte putin pe o piata mondiala care s-a apropiat de jumatate de miliard de telefoane inteligente vandute, crestere de 61% fata de 2010.

Vanzarile de smartphone-uri in 2011 sursa IDCFoto: IDC

Datorita noutatilor din gama Galaxy, vanzarile de smartphone-uri ale Samsung au crescut de peste patru ori in 2011, iar in ultimul trimestru au atins un record de 37 milioane unitati. La Apple am asistat la o dublare a vanzarilor, ajutata si de lansarea iPhone 4S, in timp ce liderul ultimilor ani - Nokia - si-a continuat declinul evident (-23% in 2011).

Research In Motion, producatorul telefoanelor Blackberry, si-a vazut vanzarile urcand cu 5%, la 51,1 milioane unitati, insa evolutia este mult sub media pietei. HTC s-a apropiat mult de compania canadiana, vanzarile sale dublandu-se pana la aproxumativ 43 milioane unitati.

Per total anul trecut s-au vandut in lume 491,4 milioane de smartphone-uri, avans de 61% fata de nivelul din 2010: 304,7 milioane, arata datele IDC.