Comisia Europeana si-a dat avizul pentru una din cele mai mari achizitii din tehnologie: preluarea Motorola Mobility de catre Google pentru mai bine de 12 miliarde dolari. Comisia spune ca dupa o analiza minutioasa a conchis ca tranzactia nu va afecta concurenta din piata, insa adauga ca va supraveghea modul in care brevetele vor fi folosite. Si SUA si-a dat avizul, insa pentru ca tranzactia sa poata sa se concretizeze trebuie sa mai vina aprobari din China, Israel si Taiwan.

Comisia Europeana ceruse mai mult timp pentru a analiza aprofundat tranzactia, iar acum si-a dat avizul pozitiv, concluzia fiind ca preluarea Motorola de catre Google nu va afecta companii rivale ale Motorola care folosesc sistemul de operare Android.

Reprezentantii CE spun ca vor fi vigilenti si vor superviza modul in care Google va folosi brevetele pe care le va detine dupa preluarea Motorola si adauga ca vor analiza modul in care acestea vor fi puse la dispozitia concurentei.

Comisia spune ca e putin probabil ca alti producatori de telefoane mobile care folosesc sistemul Android sa aiba probleme din cauza ca Google a preluat Motorola care oricum are o cota de piata mica in Europa.

Google anunta in august 2011 ca vrea sa preia pentru mai bine de 12,5 miliarde dolari divizia Motorola Mobility. Tranzactia a fost aprobata si de autoritatile SUA din domeniul concurentei care, la fel ca si cele europene, au spus ca vor monitoriza modul de utilizare a brevetelor. Pentru ca tranzactia sa poata insa sa se concretizeze trebuie sa mai vina aprobari din China, Israel si Taiwan.