Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a demarat licitatia pentru realizarea aplicatiei online de comparare a ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali. Comparatorul de tarife va oferi utilizatorilor finali acces la informatii actualizate periodic cu privire la tarifele percepute de operatori pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixa si mobila, a serviciilor de internet in banda larga, precum si a pachetelor tarifare care includ combinatii ale acestora. Valoarea estimata a contractului este de 1.51 milioane lei fara TVA, iar termenul de realizare a aplicatiei este de maxim 200 de zile de la data atribuirii contractului.

Pe baza optiunilor introduse de utilizatorii finali, aplicatia va efectua analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piata din Romania, urmand sa returneze un clasament al celor mai avantajoase 25 de oferte din punct de vedere al pretului (calculat pentru un interval de o luna). In momentul afisarii rezultatelor, vor fi publicate si alte detalii relevante privind ofertele respective (de exemplu, numar de minute sau SMS-uri incluse, perioada de facturare, durata minima a contractelor, datele de contact ale serviciului de relatii cu clientii).

Metodologia de calcul pe baza careia va fi efectuat clasamentul celor mai avantajoase oferte de comunicatii electronice destinate utilizatorilor finali va fi realizata de castigatorul licitatiei. Acesta va evalua situatia planurilor tarifare ale furnizorilor de comunicatii electronice din Romania, va identifica algoritmul in urma consultarii cu furnizorii de comunicatii electronice din Romania si reprezentantii ANCOM si va implementa si testa solutia aleasa inainte de lansarea publica pentru utilizatorii finali.

La licitatie poate participa orice persoana fizica sau juridica din Romania sau din strainatate care, printre altele, trebuie sa fi inregistrat o cifra de afaceri medie globala pe ultimii 3 ani de cel putin 3.000.000 lei si sa demonstreze ca a dezvoltat, in ultimii trei ani, o solutie informatica integrata (hardware si software, inclusiv web).

Valoarea estimata a contractului este de 1.518.678 lei fara TVA, iar termenul de realizare a aplicatiei online de comparare a ofertelor telecom este de maxim 200 de zile de la data atribuirii contractului. ANCOM a obtinut o finantare din fonduri europene nerambursabile in valoare de 886.198,32 lei pentru dezvoltarea acestei aplicatii, in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Caietul de sarcini poate fi descarcat din Sistemul electronic de achizitii publice (anuntul de participare nr.132981 din 14.02.2012) iar ofertele pot fi depuse la registratura sediului ANCOM pana la data de 28 martie 2012, ofertele urmand a fi deschise la data de 29 martie 2012.